ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ


Ο συνήγορος υπεράσπισης έχει το καθήκον να υπερασπιστεί τα δικαιώματα του κατηγορουμένου στη διαδικασία.

Όποιος είναι κατηγορούμενος σε ποινικές διαδικασίες δικαιούται δικηγόρο. Εάν ο κατηγορούμενος δεν έχει δικηγόρο, ένας θα οριστεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο κατόπιν αιτήματος του δικαστηρίου.

Ο κατηγορούμενος δικαιούται να συνοδεύεται από τον συνήγορο υπεράσπισης σε όλες τις διαδικασίες στις οποίες συμμετέχει. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια ορισμένων γεγονότων στην υπόθεση, η παρουσία του δικηγόρου είναι υποχρεωτική.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, εκπροσωπώντας και προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του κατηγορουμένου, αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στη διαδικασία υποβάλλοντας αποδεικτικά στοιχεία ή ζητώντας τη συλλογή αποδεικτικών στοιχείων, εξετάζοντας τον κατηγορούμενο, τους μάρτυρες και το θύμα και ασκώντας έφεση κατά αποφάσεων με τις οποίες αυτός/αυτή δεν συμφωνεί.

Το θύμα μπορεί να αισθάνεται άβολα για μερικές από τις ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, ιδιαίτερα εάν πιστεύει ότι αυτό που βιώσε αμφισβητείται. Μην ξεχνάτε ότι είναι καθήκον του δικηγόρου υπεράσπισης να προστατεύει τα συμφέροντα του κατηγορουμένου. Εάν οποιαδήποτε ερώτηση υπερβαίνει το αποδεκτό, εναπόκειται στον δικαστή να διακόψει και να διατηρήσει την τάξη και την πειθαρχία στη δίκη.

ΥΠΗΡΞΑ ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Θέσεις και ρόλοι Η υποστήριξη των θυμάτων


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΧΑΡΤΗΣ

Μπλουζα Χάρτης Εξοδος