• ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ
    ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ;

  • ΗΜΟΥΝ ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ: ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΑΥΤΟ;

  • ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΒΟΗΘΕΙΑ;

  • ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ. ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ;

  • ΠΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΗ ΔΙΚΗ;

  • ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Οι επιπτώσεις της θυματοποίησης είναι συχνά σοβαρές. Μπορεί να είναι σωματικές, ψυχολογικές, οικονομικές και κοινωνικές ανάλογα με το είδος του εγκλήματος. Επίσης, η εμπλοκή με τις ποινικές διαδικασίες μπορεί να επιφέρουν άγχος, ανησυχίες και αμφιβολίες. Εάν έχετε υποστεί ή γνωρίζετε κάποιον που έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή θυματοποίησης, αυτή η ιστοσελίδα θα σας βοηθήσει να αναζητήσετε βοήθεια και αρωγή.

Προσπαθήσαμε να συγκεντρώσουμε για εσάς χρήσιμες πληροφορίες και την απαραίτητη πληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα των θυμάτων στην Ελλάδα. Χρησιμοποιήσαμε απλή και κατανοητή γλώσσα για να περιγράψουμε σύνθετες διαδικασίες, με μόνο στόχο την ολοκληρωμένη ενημέρωση για τα δικαιώματα και την προστασία των θυμάτων εγκλήματος.

Disclaimer:
Κάποιες από τις πληροφορίες αυτής της ιστοσελίδας σκοπίμως αναφέρονται σε απλή γλώσσα, ώστε να είναι απολύτως κατανοητές από όλους. Ανάλογα με τις νομοθετικές αλλαγές ή τροποποιήσεις και λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε περίπτωση θυματοποίησης είναι μοναδική, σας ενημερώνουμε ότι οι πληροφορίες που παρέχονται σε αυτή την ιστοσελίδα δεν υποκαθιστούν την όποια νομική συμβουλή που απαιτείται για την προστασία των δικαιωμάτων των θυμάτων. Το περιεχόμενο αυτής της ιστοσελίδας διαμορφώθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INFOVICTIMS III με χρηματοδότηση της Γενικής Διεύθυνσης Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Justice Programme (2014-2020). Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας εκφράζει τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ουδεμία ευθύνη για το περιεχόμενο της ιστοσελίδας.

Ελπίζουμε να βρείτε τις πληροφορίες που παρέχονται ενδιαφέρουσες και χρήσιμες.

ΥΠΗΡΞΑ ΘΥΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ: ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ: Θέσεις και ρόλοι Η υποστήριξη των θυμάτων


ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΓΛΩΣΣΑΡΙΟ ΧΑΡΤΗΣ

Μπλουζα Χάρτης Εξοδος